Trooc.ro

Trooc Blog

Despre Pavele si Utilizarea Lor

Utilizarea pavelelor este ideea cea mai buna in decoratiuni exterioare (curti, gradini, trotuare, drumuri, spatii comerciale, etc.), atat din privind calitativ, cat si estetic. Pavelele, datorita coloritului si a formelor deosebite, se pot integra cu usurinta in arhitectura constructiilor.

Fiind realizate dintr-un material omogen si dens, pavajele au o stabilitate foarte buna si o rezistenta foarte mare la traficul intens si greu. Pavajele sunt usor de desfacut, inlocuit si reconditionat, pentru ca sunt montate pe un strat de nisip.

Se pot produce pavele ieftine in raport cu cotatia pretului la materia prima. In principal indicatorul pret pavaj este in functie de costul cimentului.

In continuare vom vorbii despre pavajul eco

Pavajul Eco este creat special pentru intercalarea frumusetii pavajelor cu naturaletea gazonului . Zonele astfel amenajate au un rol important in protectia ierbii, permitand in acelasi timp tranzitarea si stationarea vehicolelor pe suprafata pavata.

Pavajul eco este folositor si pentru decorarea zonelor imediat apropiate copacilor, ele permitand patrundereainfiltrarea apei catre radacina pomului.

Pavelele eco sunt des folosite in imprejmuirea copacilor in imediata apropierii atrotoarelordin marile orase. El se mai foloseste si pentru combinarea gazonului cu suprafate pavate in parcuri, gradini private, institutii si alte locatii unde este permis traficul auto.

In acest felputem avea o zona verde in care este permis traficul auto fara ca, gazonul sa fie afectat la contactele auto.

Dezavantajul acestui pavaj ar fi ca nu poate fi folosit singur pentru aleeile pietonale deoarece ar creea mari probleme in deplasare in special doamnelor si domnisoarelor care poarta tocuri. Folositi acest tip de pavele doar pentru traficul auto sau in combinatie cu pavelele obijnuite