Trooc.ro

Trooc Blog

Recomandari: cum economisesti atunci cand trebuie sa inchiriezi o masina

Zilnic, sunt atat de multe situatii in care, daca ai avea la dispozitie o masina te-ai putea deplasa mai comod si mai simplu, economisind timp pretios. Fie ca nu ai inca o masina personala, fie ca detii o masina, dar din diverse motive (este in service, de exemplu) nu poate fi folosita, rent a car este solutia care te scoate din impas.

Serviciile rent a car au o gama variata de oferte, astfel incat, in functie de nevoile tale, poti gasi masina perfecta de condus pentru deplasari in tara sau deplasari in strainatate, pentru a parcurge trasee montane sau pentru traficul aglomerat din oras, pentru a calatori in scop personal/turistic, in scop de business sau pentru evenimentele speciale din viata ta. Desi te-ai putea gandi ca preturile pentru inchirierea unei masini in Timisoara sunt destul de ridicate, este bine de stiut ca, in anumite situatii, acestea devin mai convenabile.

De exemplu, in cazul in care calatoresti cu grupul de prieteni, in vacanta, in tara sau in strainatate, este mai usor si mai comod sa inchiriezi o singura masina. Costurile combustibilului in cazul in care ati merge cu mai multe masini personale, costurile cu asigurarile, uzura masinilor sunt mult mai mari decat pretul total al inchirierii unei singure masini pentru intreg grupul, cu avantajul de a putea alege modelul ideal de masina complet echipat indiferent de sezon.

Exista cateva ponturi pe care le poti folosi atunci cand inchiriezi o masina! La fel ca in cazul vacantelor, inchirierea in avans a unei masini iti poate aduce reduceri substantiale. Asa ca, in cazul in care doresti sa economisesti, este bine sa nu astepti pana in ultima clipa pentru a semna contractul rent a car. In plus, in cazul in care planifici sa inchiriezi masini in perioada urmatoare si colaborezi cu aceeasi companie, fidelitatea ta este rasplatita de cele mai mullte ori cu discounturi de pret sau alte facilitati la contractare.

Ideal pentru confortul si pentru bugetul tau este sa alegi masina de inchiriat in functie de nevoile de  deplasare. Inainte de a decide tipul de masina dorit gandeste-te ce drumuri trebuie sa faci, cate persoane trebuie sa se deplaseze in masina cu tine, daca aveti bagaje. Flotele companiilor rent a car sunt variate astfel incat sa poti alege orice autoturism, de la cele de dimensiuni mici, ideale in oras si pana la masini 4×4, incapatoare, recomandate pentru off road.

In cazul in care calatoresti impreuna cu copiii sau ai nevoie de GPS, este important sa verifici inainte cu firma de inchirieri masini costurile pentru accesorii astfel incat sa nu ai costuri neprevazute pe factura finala. Uneori, inchirierea unei masini pe o perioada mai lunga poate fi mai avantajoasa decat pentru cateva zile, de exemplu.

Foloseste aceste recomandari atunci cand inchiriezi o masina in Timisoara sau oriunde in tara astfel incat sa obtii cele mai avantajoase oferte rent a car!