Trooc.ro

Trooc Blog

Seminee cu peleti – inovatie si modernism

Peletii reprezinta o alternativa de incalzire ecologica, nepoluanta un sistem cu o ardere curata. Sunt deseuri lemnoase deshidratate, binecunoscutul rumegus de lemn sau amestecuri. Peletii au o forma cilindrica, beneficiaza de o eficienta deosebita in degajarea, raspandirea si pastrarea caldurii prin faptul ca peletii anuleaza umiditatea. Au dimensiuni reduse cu o lungime de maxim 30 mm si un diamentru de aproximativ 10 mm.

Avantajele peletilor sunt date in special de natura eco generata de acest procedeu, si anume: nu lasa reziduri, nu contamineaza aerul, nu produc alergii, nu contribuie la efectul de sera, in plus reprezinta o varianta economica , incalzirea pe peleti fiind mai ieftina cu 30-40 % fata de cea pe gaz. Au o autonomie extrem de ridicata, ajungand chiar si la 2 luni.

In aceeasi idee au fost proiectate si semineele cu peleti, avandu-se ca prim obiectiv economia energetica si sistemul de incalzire ecologica.

Semineele cu peleti beneficiaza de o estetica modernista, putand fi integrate in orice spatiu, chiar si in cel de apartament, beneficiind de o telecomanda speciala pentru reglarea ventilatiei si a caldurii. Semineele cu peleti sunt usor de curatat si confera un aer extrem de rafinat camerei unde acesta este amplasat.

Spre deosebire de lemn, peletii au un randament de ardere mult superior, la acesta adaugandu-se siguranta si confortul in utilizare.

Va recomandam sa apelati la variantele ecologice special create pentru un viitor mai sigur, mai curat, mai sanatos.