Trooc.ro

Trooc Blog

Solutii de usurare a eliminarii calculilor renali

Litiaza renala este determinata de prezenta calculilor in bazinet si cai urinare. De cele mai multe ori, boala trece neobservata, insa atunci cand pietricelele migreaza spre vezica urinara apar colicile renale, caracterizate prin dureri vii in regiunea lombara, urinari dese etc. Pentru a ajuta la eliminarea lor, medicina naturista vine in ajutor cu o serie de preparate din plante.

Ceaiurile diuretice rezolva problema
In caz de calculi de dimensiuni mici, daca sunt aflati in bazinet, ureter sau vezica, ceaiurile diuretice pot fi de mare ajutor:

Se fierb 30 g de matase de porumb uscata intr-un litru de apa, la foc mic, timp de doua ore. Se bea ceaiul strecurat, in cursul diminetii.

Se fierb doua lingurite de frunze de mesteacan uscate, timp de cinci minute, in 300 ml apa, se lasa cinci minute, se strecoara. Acest decoct se recomanda mai ales in litiaza urica.

Se toarna peste 20-40 g muguri de pin un litru de apa fiarta, indulcita. Se beau trei cani de infuzie strecurata pe zi.

Se fierbe timp de cateva minute o lingurita de pir, planta maruntita, in 300 ml apa. Se bea decoctul in cursul diminetii.

Infuzia de turita mare este de mare ajutor
Se pune o lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita, se lasa 15 minute vasul acoperit, apoi se strecoara. Se consuma doua cani pe zi, cu inghitituri mici.

Folositi cu incredere zamosita
Pentru obtinerea ceaiului se pun doua lingurite de planta la 250 ml apa, se fierb timp de cinci minute, dupa care se strecoara. Se consuma trei cani pe zi, pana la rezolvarea problemei.